De Verhalen van Groningen

Categories Evenementen

Tijdens WinterWelvaart 2015 in Groningen wilde Stichting De Verhalen van Groningen verschillende verhalen visualiseren en vroeg hiervoor Pit Groningen. Zij kwamen met een concept om beeld te geven aan deze verhalen. Dit gebeurde doormiddel van een soort mini-zomergasten.

Stichting De Verhalen van Groningen vertelt op een verrassende en laagdrempelige manier verhalen over de cultuur en de geschiedenis van de provincie. Die verhalen maken we samen met inwoners en bezoekers van Groningen en met de (cultuur)historische organisaties in de provincie. We vertellen de verhalen online, maar ook met activiteiten en op locatie.

Deze versie van zomergasten had een decor nodig en dit heb ik voor mijn rekening genomen. Ik heb gekozen voor een simpel decor met een enkele steunkleur om de aandacht te focussen op de historische beelden die werden geprojecteerd op de achterwand.

De achterwand bestond uit stroken wit doek die een schaduw wierpen op elkaar. De stroken verwijzen naar de huisstijl van De Verhalen van Groningen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *